De bell nou commemorem el Primer de Maig, dia de la classe treballadora. Enguany, en aquesta diada, Intersindical Valenciana vol destacar la necessitat de recuperar els drets socials, laborals i econòmics de les treballadores i treballadors per avançar cap a una igualtat real.

El diàleg o la concertació social no han servit per canviar la situació actual ni frenar l´ofensiva neoliberal. Cal organització i lluita als centres de treball; és a dir, un apoderament real des de la base. Els treballadors i treballadores hem de ser capaços d'enfrontar-nos a l'austeritat suïcida i a les reformes del govern espanyol, als tractats internacionals com el CETA, el TTIP i el TISA, que afecten negativament la nostra economia, la nostra sobirania i les nostres condicions laborals.

Les nostres alternatives i reivindicacions són ben conegudes: apostem per derogar la reforma laboral i la de les pensions, per impulsar les polítiques actives d´ocupació, per canviar el model productiu, per crear ocupació digna i estable, per eliminar la precarietat i la temporalitat laboral, per augmentar els salaris i aturar la pèrdua de poder adquisitiu dels darrers anys, per reduir la jornada laboral a 35 hores, per establir una renda bàsica universal, per augmentar el salari mínim interprofessional, per posar fi a les discriminacions per raó de gènere, orientació sexual o origen als centres de treball i per avançar cap a un Marc Valencià de Relacions Laborals que servesca per a millorar les condicions de treball de les persones treballadores del nostre país.

Considerem que el moviment sindical és més necessari que mai per aconseguir aquests propòsits en un context com l'actual. Es fa necessari un sindicalisme que defense amb fermesa els interessos de les treballadores i treballadors i servesca per posar fi a les agressions, retallades i pèrdua de drets dels darrers anys. Cal un sindicalisme de classe on totes i tots siguem protagonistes de les decisions que ens afecten; en definitiva, un sindicalisme compromés amb un canvi real, amb la justícia social, l'emancipació de la classe treballadora i les nostres llibertats socials i nacionals.

Per tot això, fem una crida a les treballadores i treballadors perquè omplim els carrers de les ciutats valencianes aquest Primer de Maig, però també perquè omplim els carrers de Madrid el 27 de maig per reivindicar pa, treball, sostre i igualtat.