Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Càpsules d'art

Mentre els museus de més renom s'omplin de gom a gom sovint, la veritat és que, aquesta suposada passió per l'art -aquest cap de setmana, per exemple, el Reina Sofia semblava un centre comercial en rebaixes-, no sóc capaç de veure que afecte a la presència de peces de més o menys gust a les cases de la majoria dels ciutadans normals i corrents -que són capaços, però, de fer llargues cues per entrar a veure el Guernika o les obres mestres de Velázquez o perdre's entre les modernitats de la Tate Gallery. Vull dir que, malauradament, l'art contemporani es ven poc. És la meua impressió.

Per això, una iniciativa com la que comanda Maria Carballo des de fa cinc anys, bé que mereix la nostra atenció: sobre les diminutes dimensions d'un vulgar post-it de 7,5 x 7,5 cm., més de dos-cents artistes -alguns més coneguts i d'altres emergents, que participen en convocatòria oberta i pública- exposaran les seues obres -veritables joies en molts casos- al Centre del Carme, a partir del dia 15 de desembre. Amb la particularitat que totes elles estaran a la venda, també, per un preu mòdic. De manera que aquestes creacions, que de vegades recorden les miniatures dels còdexs medievals, podrem adquirir-les -l'últim dia de la mostra- i emportar-nos-les a casa i, encara, ser la finestra des d'on poder començar a conéixer l'obra d'aquells pintors i il·lustradors que, potser, si tinguessen un entorn més favorable, podrien viure del seu treball -de la seua passió, en molts casos. És evident que aquesta iniciativa que ara arriba al Centre del Carme -un espai fonamental per a la cultura valenciana i per a les arts plàstiques més encara-, ha assolit un punt de consolidació important: el nombre de participants i la qualitat dels mateixos bé que n'és testimoni. I és d'agrair que els responsables d'aquella institució hagen estat sensibles a un projecte com aquest, que ha passat per diferents sales privades valencianes i que ara, en ocupar aquest espai emblemàtic, fa una passa més i s'afiança de cara a noves convocatòries que, sense dubte, seguiran a aquesta.

Els pòsquins allà exposats seran, certament, un bon aparador per mostrar als visitants la capacitat creativa dels seus autors. Seran, doncs, una bona propaganda per als artistes que hi participen. I l'adquisició d'alguna d'aquelles càpsules d'art ens aprofitarà, encara, per poder gaudir-les sempre i descobrir, també, que l'art no viu sols als museus: l'art viu ha d'habitar, també, a les nostres cases. Tot un repte i un gaudi.

Compartir el artículo

stats