Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Enllestir, enllistar

Esperant al díhuit i acomiadant amb la major dignitat possible el desset, després de que la nit i el dia de Nadal hagen deixat un rastre de sucre i llagostins socarrats, m´imagine com este vent exagerat -que alça animalades de polseguera i paperassa pels carrers- representa a una mística energia eòlica que fa una faena extra de remoguda abans de liquidar i replegar. Adés d´agranar i que es quede net com una patena per al reinici, tot sol estar prou brut i desordenat.

Ausades ma vida, fins i tot els mòbils necessiten neteja i atenció constant si no volem ofegar-nos entre cabassos i poals de gigues ocupats per infinitat de fotos, arxius -i d´altres pedaços restants de l´activitat del jo virtual- acumulats. A tota hora tancant i obrint, intentant recuperar l´alè d´una memòria RAM que tira més fum que totes les xemeneies del poble juntes, siga dit de pas. El fun fun fun s´ha allargat més enllà del vint - i - cinc, i és ací quan el que excessivament s´ha obviat necessita un bon repàs. Ho dic pels grapats de felicitacions i bons desitjos rebuts i enviats; però també servix per aplicar-ho a temes no tan lleugers i agradables, potser qüestions més complexes que anem arrastrant.

Benvingudes les publicacions que es compartixen i et fan pensar! Benvolgudes, amb més raó, quan et posen sobre avís del que t´agradaria fer però -veritablement- va a ser que no fas. Tinc en ment, entre d´altres, una llista que penjà recentment l´actriu Hilary Swank -segons vaig vore- a un dels seus comptes oficials. Es tractava d´una imatge d´estes de disseny prefabricat, que ben bé podria haver ideat ella o ser una de tantes creacions anònimes que un famós rebota als seus seguidors -perquè li pareix interessant o útil en un moment donat-. En anglés es veia, baix el títol «llista de quefers en vacacions», sis punts les frases dels quals es trobaven tatxades i modificades en alguns trossos.

Hi ha jocs de paraules que al traduir-les no tenen cap gràcia, però el resum seria: en lloc de comprar regals, ser el regal (estar present); a canvi d´enrotllar un obsequi, envoltar algú amb un abraç.

Enviar pau, no calen targetes. Donar menjar, deixar d´anar tant al supermercat. Fer l´amor, que fer galetes no entreté igual. Ser la llum, a banda d´admirar l´enllumenat de la ciutat. És sensat, necessari, desitjable, però ma que costa viure amb total integritat! Encara així, remate, ultime, deixe llest. M´apunte la importància de no ser trasto, pujar-me les mànegues, i posar el propi ordre a treballar.

Compartir el artículo

stats