Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Lluís Meseguer

Cementeri de moments

Farà vint-i-cinc anys que vaig usar eixe titular en un article sobre els embussos quilomètrics que cada vesprada patíem per a entrar en automòbil a València des del Nord. L´he recordat des de fa uns anys, perquè la incomunicació per ferrocarril entre València i el Nord ens ha impedit i ens impedirà de gaudir del mitjà de transport en què es pot llegir i compartir amb gent desconeguda una estona previsible i rutinària, mentre una veu femenina va dient -en un valencià molt discutible- les estacions de ciutats i pobles de pas.

Sempre era un plaer passar per la vella Murum Veterem, la bella Sagunt, als peus de l´arquitectura de Roma, sabent que el trajecte entre València i el Nord, i a l´inrevés, era la Via Augusta, transitada per personatges fonamentals de la història del món. I ara, que l´anomenem Corredor Mediterrani, ha viscut fa uns dies una mòdica anècdota. Un comboi ferroviari molt actual, arribava per primera vegada, transitant el trajecte de València a Castelló de la Plana en un plis plas.

Un tren que arriba per primera vegada és de les notícies econòmiques i socials més emotives que es poden donar. Venia del centre neuràlgic de la meseta hispànica: tal com ja ho fa des d´uns anys ençà, amb diligència, fins a València. Com si diguérem, volia unir la Puerta del Sol de Madrid i la Porta del Sol de Castelló de la Plana -ciutat creadora de la cançoneta «La Panderola», de melodia compartida amb la peça «Baix el pont de Cullera».

En l´intent històric de passar de l´Horta a la Plana, la màquina o el camí de ferro, potser cansats de la pressa -uns anys més tard d´haver-se´n assegurat l´arribada immediata-, van dir prou, i les autoritats que gaudien el solemne viatge inaugural, van poder contemplar durant uns minuts una ciutat capital de la Història d´Europa: un cementeri de moments calculat en 18 minuts (La Vanguardia), 22 (la Sexta), o 25 (Noticias de Navarra). En arribar a l´estació castellonenca, la màxima autoritat viatgera, d´origen gallec, lloant la novetat ferroviària, afirmant que per als pròxims dies ja s´havien venut 4.700 tickets d´avió.

Amb molta major exactitud, Levante ja havia informat de tot el cas, afegint-hi una notícia colateral: per a fer el viatge iniciàtic, el Ministeri de Foment, dels milions de moments del cementeri de temps que hem patit, patim i patirem els ciutadans del nord de València, havia convidat a l´acte a l´alcaldessa del Cap i Casal de València, difunta ja fa més d´un any.

Compartir el artículo

stats