Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Els amics de Camps

Ho va dir el Molt Honorable Francisco Camps molt clar i no recorde si en català: «La veritat està cada dia més a prop. Queda un o dos escalonets i, aleshores, tota aquesta qüestió tan estranya tan absurda i tan estrafolària haurà passat al passat de la nostra realitat». No sé d´on es va traure Camps la metàfora de l´escalonet. L´únic refrany que he trobat en la nostra llengua referit a l´escaló és aquest: «D´escaló en escaló pugen l´escala» que vol dir que les coses han de fer-se per graus i no a grans envestides sobtades. Cosa que no podem aplicar a la gestió de Camps en què van voler construir torres tan enlairades que no sé si en quedà alguna que no ha caigut o ha estat enderrocada. Ni tan sols el seu amic i secretari general del seu partit, Ricardo Costa, ha volgut apuntalar la seua obra. Costa ha preferit ser-li set vegades «lleial»:

Primera: «Les decisions més importants de la campanya de 2007 les prenia Francisco Camps». Segona: «Sí, és veritat que el PP es finançava amb diners negres...» Tercera: «Camps ordenà posar focs artificials i banda de música en un míting de Mariano Rajoy en 2007 i es va pagar en diners opacs». Quarta -ací sembla que té por que se l´enduga el dimoni. Com que vol anar al cel, es confessa i demana perdó-: «Sóc conscient del que estic dient. Vull declarar el meu penediment i demanar perdó». Cinquena -continua amb la lleialtat als amics-: «Víctor Campos (exvicepresident de la Generalitat valenciana) m´ensenyà uns sobres amb diners en efectiu, que són dels empresaris que tenien relació amb l´Administració que volien ajudar el partit. I que era un encàrrec que li havia fet Camps. Sisena: ´Luís Barcenas (extresorer del PP nacional), i crec recordar textualment les frases em va dir: ´Això és una pràctica prohibida en el PP a nivell nacional i seria un Filesa 2». Setena: Pablo Crespo i Álvaro Pérez em van lliurar un rellotge Breitling d'or que vaig tornar personalment a Álvaro Pérez. Em diuen que ho feren perquè no els demanàvem res a canvi de donar-los treball.

Potser l´honorable creia que pujava l´escala de la veritat i només li faltava un escalonet, però sembla que com a mínim li´n quedaven set. No he trobat, però, en cap diccionari això de faltar un escalonet. De faltar només he trobat: «faltar un regó», que vol dir tindre poc coneixement, poc trellat. Ara, entenc que el president no podia dir d´ell mateix que li faltava un regó i va preferir l´escalonet per pujar a la veritat. Però el que és evident és que tenia poc coneixement, poc trellat, com a mínim per buscar-se els amics, perquè amb amics així, com Costa, per a què vols els enemics?

Compartir el artículo

stats