Veure dia rere dia a la gent que ens representa a Les Corts sempre a la grenya no és, precisament, un espectacle gens edificant. Isabel Bonig, com a portaveu del PP, es una dona acostumada a les batalles polítiques. Recordem que va ser alcaldessa de La vall d´Uixò i consellera d´Infraestructures, Territori i Medi Ambient i és l´actual presidenta del PPCV. Amb tot eixe bagatge deuria vigilar un poc més les seues compareixences a Les Corts Valencianes.

Utilitzar la malauradament famosa sentència de l´anomenada «Manada» de forma partidista i política no ens fa cap bé a la gent que, d´una forma u altra treballem per a construir un món més equitatiu i més just entre dones i homes. I això és el que va fer Isabel Bonig, fer servir la sentència sobre l´agressió sexual a Pamplona per a criticar la política de menors del Consell.

En política no tot val. I la senyora Bonig deuria de saber-ho, degut a la seua dilatada trajectòria política. Intentar culpar al Consell de les agressions patides per uns dones joves a Alacant, es traspassar moltes línies rojes. En un moment d´alarma social, de mobilitzacions continuades contra un sistema patriarcal que permet sentències com la de «La manada», la prudència deuria ser una màxima, però sembla que per a ésta dona tot val per tal de fer-se escoltar.

També fer ganyotes i burlar-se del viatge del president Puig a Xina sembla formar part de la seua manera de fer política. Amb tanta mala sort que la varen pillar i gravar en vídeo per a escarni polític.

Són aquestes formes de fer política i el permanent «i tu més» les que a molta gent ens fa pensar que deu haver altra manera de governar. I que fer-ho des de actituds pro-actives amb la ciutadania, ha se ser possible.

Hi ha molta gent de tots els partits als pobles fent política directa per a que després tot s´enfangue d´aquesta manera i aplegue la qualificació de que «tothom en política es igual». I no, em negue a pensar que tothom és igual. Insistisc en el bon treball que s¡´està fent a molts ajuntaments.

I també des de fora dels partits és pot fer bona política i sumar iniciatives per tal de que se´ns escolte, com ja comença a passar.

Queda un any per a les pròximes eleccions municipals i autonòmiques. Esperem que actituds com les que he comentat de la portaveu del PP no siguen les habituals entre altres coses perquè ens empobreixen com a societat democràtica. Perquè en política no val tot. I també per higiene democràtica.

Esperem que la gent que vaja a presentar-se per les diferents candidatures puga aprendre a fer pedagogia política i canviar les formes per a poc a poc anar canviat eixe rerefons que, encara en massa ocasions, ens mostra la pitjor de les cares de la política.

Amb eixa convicció espere que aquest any que falta per a les eleccions canvie alguna cosa per a poder anar a votar amb convicció democràtica.