Efe, València

Un alumne de 87 anys de l´Escola d´Informàtica de la Universitat Politècnica de València (UPV), Vicente Silvestre, crearà una fundació per a destinar tot el seu patrimoni a la investigació científica i universitària, mentre cerca a una persona que lidere el seu projecte per a construir una aeronau. Així ho ha assegurat Silvestre, qui no obstant això ha manifestat el seu malestar perquè per a escripturar aquesta fundació, que duria el seu nom i el de la seua esposa, és necessari ingressar prop de 30.000 euros.

«Aqueixa immobilització em sembla improcedent, perquè la universitat podria gaudir d'aqueixos diners directament i no de l'altra manera, que no sigues on va a parar», ha apuntat referent a això. Vicente Silvestre lamenta el fet que es creuen fundacions «per a fer negocis», encara que aclareix que ell ja ha demostrat les seues intencions i el seu compromís amb la investigació amb anteriors donacions. Al gener d´enguany aquest empresari jubilat va donar una finca rústica i uns terrenys de la seua propietat a Llíria que la Universitat Politècnica emprarà en la investigació agrícola, una vegada es condicionen i s´aconseguisca dur l´aigua a uns camps que actualment són de secà.

A més, en la seua joventut, va ser creador d´una indústria mecànica, heretada dels seus pares, de la qual manté la seua participació i la propietat dels locals, que també anirien a parar a la universitat. «La meua major felicitat seria construir una menuda aeronau o un ultralleuger», relata Vicente, però reconeix que encara no ha trobat la persona que vulga ocupar-se de liderar el projecte, per al qual es mostra disposat a construir fins i tot una nova nau industrial.