Levante-EMV, València

Els bombers de València van rescatar ahir un falcó, la pota del qual va quedar atrapada en un cable elèctric de l´antena de televisió de la comunitat de veïns situada al número 79 del carrer Pare Viñas, al barri d´Orriols de València. Els fets van succeir ahir pel matí, quan l´au es va posar al pall de la llum i va quedar capturada. Alguns veïns van veure l´animal sobrevolar perdut la zona des de la vesprada del divendres, probablement seguint alguna gavina que s´endinsà en l´interior de la ciutat. L´au va quedar atrapada al pal de la llum perquè la «pihuela» es va enrotllar al voltant del pal. A les 8.30 hores d´ahir un veí de la finca de davant va donar avís al telèfon d´emergències, el 112.

El falcó mascle, d´uns 40 centímetres d´alt, semblava dòcil i acostumat a la gent, pel que el tècnic municipal de sanitat animal que es va desplaçar a la zona va comentar la possibilitat que fóra un au de cetreria.

En aquest sentit, va explicar «si duu microxip l´animal serà retornat a l´amo perquè significaria que s´ha escapat; en cas contrari, si no duguera, resultaria un au il·legal i es traslladaria a Vivers».

Fins a la zona es va desplaçar una dotació de bombers del Parc Nord per a procedir al rescat de l´au atrapada. L´operació no va tenir complicacions, doncs el falcó «no va patir cap dany».