Levante-EMV, València

La veu del Roure de l´escriptora Sílvia Tarragó ha estat l´obra a la que un jurat presidit per Annabel Palasi i format pels escriptors Arcadi Garcia, Vicent Penya i Manel Alonso li ha atorgat el Premi de Narrativa Ciutat de la Vall d´Uixó, 2008.

Sílvia Tarragó i Castrillón (Barcelona, 1968) va néixer al barri de Sant Andreu i viu a Cabrera de Mar (el Maresme). Des de 1995 està al capdavant de la llibreria Proa Premià, a Premià de Mar. És autora del llibre de relats Ciutats de l´impossible (Brosquil Edicions, 2001) i de nombrosos contes publicats en volums col·lectius. En el gènere poètic va guanyar la XIIIª Mostra Literària del Maresme el 1996. I el 1998 va obtenir el Primer Premi de Poesia Alella a Maria Oleart, amb el recull La vida vençuda, publicat perLa Comarcal Edicions.

La veu del roure és una narració intimista, però també inquietant, on s´aprofundeix en els orígens de l´imaginari, desvetllant l´imprecís límit que el separa de la realitat en el qual es mouen uns personatges senzills i propers. Les llegendes, com es demostra en aquest relat, sempre són reflex de fets reals.

Per altra banda, Apologia dels dies de la joveníssima poetessa Alba Camarasa ha estat l´obra a la que el jurat, presidit per Annabel Palasi i format pels escriptors Leopoldo Peñarroja, Mercè Claramunt i Manuel Bellver, li ha atorgat el Premi de Poesia Jordi de Dant Jordi Ciutat de la Vall d´Uixó, 2008.

Alba Camarasa i Baixauli va nàixer a Guadassuar -Ribera Alta-, l´any 1987. És diplomada en Educació Social, i actualment és estudiant de Postgrau en la Universitat de València.