Levante-EMV, València

Sintetitzadors, samplers, ordinadors i les últimes tecnologies aplicades a la música seran els protagonistes del cicle Las mil caras de la música electrónica y experimentación organitzat per l´Aula CAM d´Alacant del 10 al 13 de febrer.

La periodista Silvia Grijalba, experta en música, coordina les activitats programades durant aquesta setmana, que estarà plena de tallers, conferències, taules rodones i concerts de destacats representants d´aquest gènere com Karl Bartos, Silver Apples, Most Significative Beat i Àngel Molina, entre d´altres.

El cicle comença dimarts, 10 de febrer, amb una conferència de Grijalba sota el títol Del theremin al electroclash. La historia del electrónico en la música. Aquest mateix dia, a les 21 hores, els espectadors de l´Aula CAM podran assistir al concert de Silver Apples, un duo de psicodèlia electrònica format a Nova York a mitjans dels anys seixanta.

Dimecres 11 de febrer, el cicle continua amb la conferència d´Andrés Noarbe titulada Un recorrido por la música electrónica en España. A les 21 hores començarà el concert del grup italià Most Significant Beat.

Les conferències seguiran dijous amb la xarrada d´un dels pioners en fer música electrònica en els anys setanta amb els mítics Kraftwek, Karl Bartos, qui tractarà de Música ExMachina i posteriorment donarà pas a una taula rodona sobre Las trampas de la experimentación en la que participaran Borja Cassani, Javier Colis, José Manuel Costa i la coordinadora del cicle. El concert estarà a càrrec de Jazznoize.

Per últim, divendres José Manuel Costa parlarà sobre TransElectrónica, i posteriorment es realitzarà un debat sobre La música electrónica como motor del cambio social en la que participaran Luis Lles, Servando Carballar, Javier Blánquez i Silvia Grijalba. Finalment, l´actuació d´Àngel Molina, un dels DJ´s de major prestigi sorgits en les discoteques espanyoles.