Levante-EMV, València

L´Orquestra de Philadelphia, una de las formacions més importants dels Estats Units, i més respectada a nivell internacional, actua hui en el Palau de la Música junt al prestigiós director Christoph Eschenbach, qui a més, va ser titular de la mateixa fins la present temporada.

Per a una nova visita a l´auditori valencià, l´Orquestra de Philadelphia, creada el 1900 i amb un ampli repertori, ha elegit un programa heterogeni en el que interpretarà el Concert per a violí i orquestra en re menor op.47 de Jean Sibelius, compartint protagonisme amb un dels violinistes «estrelles» del moment, Leonidas Kavakos, guanyador dels concursos Sibelius en 1985 i Paganini en 1988.

Destaca, així mateix, la Simfonia per a orquestra de cambra nº1 en mi major d´Arnold Schoenberg, una de les últimes obres del compositor del seu periode expressionista. Completarà la vetllada l´enèrgica Simfonia nº5 de Serguei Prokofiev. Composta en temps de guerra, es va estrenar en gener de 1945 en un Moscú ja allunyat del perill però encara molt sensible a les notícies que arribaven del front.