?

La quadrilla invencible, un curtmetratge protagonitzat per un grup de persones amb discapacitat intel·lectual de la Residència de Vila-real, es projectarà en la Mostra de València-Cinema del Mediterrani.

El curt va ser gravat durant el campament d'oci organitzat per la Federació d'Associacions a favor de les persones amb discapacitat intel·lectual de la Comunitat Valenciana (Feaps CV) al Nadal del 2007-2008 a Benidorm i ha estat produït per Cinesin, una associació sense ànim de lucre creada a València que perseguix "unir el món del cinema com forma d'art i de teràpia, al món de les persones amb discapacitat, així com promocionar l'adaptació de l'audiovisual a les diverses discapacitats", ha apuntat Feaps.

Gravat durant un campament

Membres de Cinesin han participat diverses vegades com a voluntaris en els campaments que organitza Feaps, i en un d'ells es va aprofitar per a rodar el curt i adaptar tot el campament a esta activitat. Així, durant l'excursió a Benidorm es va dissenyar i va elaborar el vestidor i l'atrezzo en tallers, es van realitzar passes nocturns de pel·lícules de dibuixos animats i superherois, i es van prestar còmics per a la lectura, entre d'altres activitats.

La quadrilla invencible és un homenatge a les aventures de superherois, tot i que "amb un toc 'canyí'", subratlla Feaps. La producció ha estat dividida en cinc parts i un videoclip i es pot obtindre més informació en la pàgina web www.cinesin.net.