?

La ciutat de València acollirà dos reunions de ministres d'Igualtat i dones espanyoles i africanes durant la presidència espanyola de la Unió Europea. Serà a finals del mes de març, els dies 25 i 26, quan hi haurà una reunió informal de ministres d'Igualtat a València, on es farà també la Reunió de Dones Espanyoles i Africanes per a un Món Millor, un fòrum impulsat per la vicepresidenta primera, Maria Teresa Fernández de la Vega.

Però seran Madrid i Andalusia les dos comunitats que acolliran més cimeres i reunions ministerials durant la presidència espanyola de la UE que comença hui, segons el calendari provisional del lloc web del semestre espanyol i de la Secretaria d'Estat per a la UE.

Les normes de la UE obliguen a celebrar a Brussel·les els Consells Europeus ordinaris (dos per semestre) i, a més, el Govern espanyol ha convocat un tercer Consell informal dedicat a l'economia i l'ocupació a la capital belga l'11 de febrer

Les presidències de torn poden seguir organitzant en els seus territoris els anomenats "consells informals" de ministres i altres conferències i és molt habitual que se celebren reunions en les ciutats d'origen dels ministres.

Així, València serà seu de la Conferència Ministerial d'Igualtat, els dies 25 i 26 de març. En esta ciutat es farà també la Reunió de Dones Espanyoles i Africanes per un Món Millor, un fòrum impulsat per la vicepresidenta primera, María Teresa Fernández de la Vega.

La primera trobada

La I Trobada Espanya-Àfrica "Dones per un Món Millor" va tenir lloc a Maputo el març de 2006. En les quatre trobades celebrades fins a la data -Maputo (Moçambic) 2006, Madrid (Espanya) 2007, Niamey (Níger) 2008 i Monròvia (Libèria) 2009-, líders espanyoles i africanes han compartit reflexions i propostes per fixar una agenda política i comuna de gènere i segellar compromisos concrets de suport a les dones africanes.

A la primera del 2006, a Maputo -en el marc de la celebració del Dia Internacional de la Dona-, els governs d'Espanya i Moçambic van impulsar conjuntament esforços en la promoció de l'agenda de les dones en l'Àfrica subsahariana.

El calendari publicat inclou tres compareixences del president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, davant del ple del Parlament Europeu, el 20 de gener, el 7 d'abril i el 22 de juny.