?

L'escriptor valencià Vicente Marco Aguilar ha guanyat el Premi Tiflos de Literatura de l'ONCE en la categoria de novel·la, amb la seua obra Los trenes de Pound, per majoria del jurat, que considera que es tracta "d'una història sorprenent, misteriosa, ambiciosa, amb personatges curiosos -alhora jocosos i sinistres-, bé escrita i bé resolta", en paraules de Luis Mateo Díez.

Vicente Marco ha resultat vencedor en la XII Edició de Novel·la, guardó que duu aparellat un premi de 21.000 euros, a més de la publicació del text per part de l'editorial Castalia.

Nascut a València en 1966, ha sigut guardonat en diversos concursos. Va obtenir el Premi Miguel de Unamuno en 2008; el tercer premi del certamen Guardiola d'Or (2007); va guanyar el Premi Julio Cortázar de relat (2006), i ha sigut finalista i accésit en més de 20 ocasions.

El jurat de Novel·la ha destacat que en aquesta edició hi ha hagut una "abundància aclaparant" d'obres de contingut policíac, que han atribuït a la incidència en els autors de la trilogia Millenium, del suec Stieg Larsson. No obstant això, el guanyador és una espècie de thriller de to kafkià, segons Manuel Longares.

Al Premi Tiflos de novel·la s'han presentat 86 treballs (77 d'escriptors vidents i 9 amb discapacitat visual).

En l'apartat de Novel·la, el jurat ha estat compost per l'acadèmic de la RAU Luis Mateo Díez, els escriptors José Manuel Caballero Bonald i Manuel Longares i Penèlope Acero. També han format part del jurat, com president, vicepresident i secretària, per part de l'ONCE, Xavier Grau Sabaté, director general adjunt de Serveis Socials per a Afiliats; Just Regnessis Díez, director de Cultura i Esport; i Reyes Lluch Rodríguez, cap del Departament de Promoció Artística.