?

La Universitat Politècnica de València (UPV), a través de l'Àrea de Promoció i Normalització Lingüística (APN) del seu Vicerectorat de Cultura, Comunicació i Imatge Institucional, ha organitzat la Setmana 25 d'Abril per la Llengua, que començarà el proper dilluns 26 d'abril fins el 30 als campus de Vera, Gandia i Alcoi.

Durant els cinc dies, el programa d'aquesta iniciativa inclou representacions de teatre, activitats literàries, degustacions gastronòmiques, projeccions de cinema, relats de contes, poesia i actuacions musicals. Pel escenari aniràn desfilant Xavi Castillo, Marina Rossell, Àngels Gregori, Pep Gimeno "Botifarra", Rapsodes, Gossos i Oliva Trencada, entre altres, que formaran part d'una variada oferta cultural i lúdica .

Al campus de Vera el dilluns 26 destaca l'actuació de Xavi Castillo amb el seu espectacle "Hamlet". El dimarts 27 Marina Rosell i Àngels Gregori protagonitzen el recital "Passeig particular. Poesia i canço".El dimecres 28 Pep Gimeno "Botifarra"presenta el seu darrer disc "Te'n cantaré més de mil". L'últim dia, dijous 29, el protagonisme serà per a la literatura amb la lectura col·lectiva de les "Rondalles" d'Enric Valor i la gastronomia amb la degustació de menjars i begudes típiques. Tancaran la Setmana el concert de Gossos.

Al campus de Gandia destaca la jornada "Connecta't al valencià del dimarts 27 amb una conferència i demostració sobre el programari lliure i altres recursos web en la nostra llengua. El cinema, la literatura i la música -amb l'actuació d'Oliva Trencada- posaràn el punt final a les activitats.

El 30 d'abril, Isabel Clara Simó presentarà el seu llibre "Homes" a la seu de la UPV a Alcoi.