El proper 20 de maig es celebra la 14 edició del "Cant al ras" a Massalfassar. La trobada s'iniciarà amb un sopar popular on espectadors i cantadors compartiran taula tot escalfant motors per a quan comence la cantada. Després, seguint un ordre que s'anirà improvisant sobre la marxa, i al qual s'aniran afegint cantadors fins el final, començaran les actuacions, sempre breus -un màxim de tres cançons per intervenció- per, ja ben entrada la matinada, acabar amb una festa a peu de carrer.

De moment, ja han confirmat la seua participació, entre d'altres, Eva Dénia (Gandia), Pep Espinós (Xàbia), Dani Miquel (l'Alcúdia), Ricardo Menargues i la Rondalla de Natzaret (Alfafar), Apa (Godella), Teresa Segarra (Paterna), Pep Botifarra (Xàtiva), La Romàntica del Saladar (Xàbia), Urbàlia Rurana (l'Horta-la Ribera), Pas de Quatre (Altea), el Grup de Dansa l'Alcúdia, Arrop i Talladetes (Godella), Xirimitabs (Xàbia), la Murga de l'Infern (Massalfassar), l'Escola de Dolçaina de Massalfassar i la Colla de Dimoniets i Dimonietes de Massalfassar.

L'edició 2010 del Cant al Ras servirà també per retre homenatge a la figura del músic de Xàbia Pep Bas, un dels fundadors de La Romàntica del Saladar, recentment desaparegut. Pep Bas era el rostre més conegut de La Romàntica on, a més de cantar i tocar el clarinet i el saxofó, exercia de presentador i, ben bé, de relacions públiques, gràcies al seu caràcter càlid, extrovertit i entranyable.Al front de La Romàntica del Saladar, Bas havia participat en la creació de l'Associació Cultural Tramús, Tradició i Música, que, juntament amb la Colla de Dimonis de Massalfassar és l'organitzadora de la trobada.

A mesura que el Cant al ras ha anat consolidant-se com a punt de trobada per a tots els amants de la cançó tradicional, el seu model de funcionament, amb sopar popular i cantada improvisada posterior, ha començat a exportar-se cap a altres poblacions. La primera en emular la convocatòria fou Es Cubells, a Eivissa, on des de fa ja dotze anys se celebra la "Cantada a Sa Serena". L'any passat foren Teulada ("Cantada a la fresca) i Altea ("Cant a la serena") els qui s'afegiren a la llista. I enguany serà Godella qui realitzarà una trobada similar el proper 29 de maig.