?

L'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) celebrarà els dies 26 i 27 de maig en la Universitat de València la tercera Jornada de Toponímia i Societat, amb l'objectiu d'impulsar la normalització de la toponímia a Espanya i analitzar la problemàtica existent en el món editorial respecte a l'ús dels noms geogràfics.

Segons un comunicat de l'AVL, la Jornada de Toponímia i Societat s'organitza juntament amb la Comissió Especialitzada de Noms Geogràfics del Ministeri de Foment, l'Institut Cartogràfic Valencià i la Universitat de València.

Els objectius d'aquesta Jornada són impulsar la normalització de la toponímia a Espanya en coordinació amb els organismes competents, i promoure el coneixement dels noms geogràfics, el seu ús normalitzat i el seu valor com patrimoni cultural.

Experiències d'altres autonomies

La trobada organitzada per l'AVL també servirà per a donar a conèixer les experiències de treballs de toponímia en diferents comunitats autònomes, així com analitzar la problemàtica existent en el món editorial pel que fa a l'ús de la toponímia. Així mateix, durant la Jornada es tractarà la situació del projecte del Nomenclàtor Geogràfic Bàsic d'Espanya, segons les mateixes fonts.

Durant la trobada es realitzaran uns tallers de caràcter pràctic dirigits a geògrafs, lingüistes i estudiosos de la toponímia. L'Acadèmia Valenciana de la Llengua ja ha rebut més de 140 sol·licituds per a assistir a aquestes jornades i ha tancat la inscripció de participació en els tallers.