?

Tres joves pianistes de Benaguasil, alumnes de la professora de piano M.ª Teresa Flores, han obtingut importants premis en la final del Concurs Internacional de Música de França celebrat a París.

Borja Asensi Flores, de 14 anys d'edat, va guanyar el primer premi en virtuositat en la final i en la qual van participar 20 músics de tot el món, amb la peça obligada "Polonesa en sol menor", de Chopin.

Irene Arrué Faus, de 13 anys d'edat, i Renata Obszarny Llosá, de 14, van estar guardonades amb el segon premi en virtuositat II d, ambdues van interpretar invencions de Bach, havent de competir amb més de trenta representants de tot el món.

El Concurs Internacional de Música de França, patrocinat pel Ministeri de Cultura francès, té com objectiu desenvolupar l'art musical i fer conèixer a joves talents en concerts públics.

L'organització del concurs realitza diverses rondes de selecció en països de tot el món: França, Alemanya, Bèlgica, Polònia, Rússia, Estats Units, Canadà, Xina o Espanya, i està obert a joves pianistes sense limitació d'edat. El jurat està compost per artistes de reconegut prestigi a nivell internacional i presidit per la pianista concertista Ginette Gaubert, fundadora del concurs.

El passat 20 de març es va realitzar a Girona, seu de l'organització a Espanya, la primera fase de selecció de finalistes, i en la qual els tres xiquets valencians es van presentar en diferents sèries, guanyant diversos premis, entre ells, tres primers premis finalistes, amb els quals es van garantir la seua passada a la final a París.

Els premis obtinguts a Girona van ser per a Borja Asensi, Irene Arrué i Renata Obszarny.