?

L'Orfeó Universitari de València, la coral universitària més antiga d'Espanya, presenta hui al Palau de la Música "L'Orfeó a capella" una selecció de peces per a cor sense acompanyament, de la mà del seu director titular des de 2005, Constantino Marínez-Orts.

En la primera part, els autors valencians són l'eix central, amb peces de Luis Blanes o Juan Bautista Comes, entre uns altres, a les quals seguirà l'obra "Cloudburst" d'Eric Witacre. Ja en la segona part, els assistents podran escoltar ritmes sud-americans com el candombe uruguaià "La Ronda Catonga" o tangos com "Cafetín de Buenos Aires".

Amèrica del Nord estarà representat amb diversos espirituals negres com "O Shenandoah", mentre que per a concloure el concert s'ha triat una obra d'Ernst Toch, la seua coneguda "Geographical Fuge".

Fundat en 1947 per Jesús Ribera Faig, està format per estudiantes, graduats i professors de la Universitat de València i de la Politècnica. Al llarg de les seues més de 60 anys d'existència, ha contat com directors titulars amb Jesús Ribera, Eduardo Xifre, José Ramón Gil-Tàrrega i Constantino Martínez-Orts. Com cor universitari destacat, tant en el plànol nacional com en l'internacional, l'Orfeó Universitari de València ha obtingut el Primer Premi en totes les edicions del Concurs Nacional de Cors Universitaris i ha estat seleccionat entre els millors del món per a participar en els festivals internacionals de cors universitaris celebrats en Lille (1956), Nova York (1965), Coïmbra (1973), Manila (1979) i Roma (1984).

Ha aconseguit premis en els concursos de Llangollen i Knocke, i en 1984 el Primer Premi del Concurs Internacional de Cors Universitaris celebrat en Pardubice (Txecoslovàquia).