?

Associacions territorials de productors audiovisuals de tota Espanya van crear ahir a València una plataforma interterritorial amb l'objectiu d'intentar influir en les polítiques d'aquest àmbit que es desenvolupen a nivell nacional.

Segons un comunicat d'Empreses Audiovisuals Valencianes Federades (EAVf), la plataforma de productors és un òrgan independent a través del com els productors autonòmics pretenen aportar idees i influir en les línies d'acció a les polítiques audiovisuals de caràcter nacional.

"Volem aportar una nova manera de veure les coses i d'entendre l'audiovisual, i reivindicar l'espai que ens correspon a les autonomies a l'hora de decidir com volem que siga la indústria audiovisual espanyola", agrega l'agrupació d'empreses.

En aquest sentit, EAVf va destacat que la relació entre els productors audiovisuals i les televisions autonòmiques dels seus respectius territoris va estar un dels punts destacats en l'ordre del dia de la reunió.

Unificar esforços

Els representants de les associacions assistents van coincidiren la necessitat d'unificar esforços per a combatre la problemàtica comuna que tots els productors tenen amb les cadenes autonòmiques respecte a impagaments.

En la reunió es va crear també un consell rector de la plataforma interterritorial format pel gallec Pancho Casal, de l'Associació Gallega de Productores Independents (AGAPI); l'andalús Álvaro Alonso, de la Plataforma d'Empresaris i Creadors de l'Audiovisual Andalús (PECAA) i el valencià Ximo Pérez, de la PAV.