?

L'Orquestra de la Comunitat Valenciana (OCV), amb Zubin Mehta com director musical, inicia aquest pròxim 11 de juny el seu primer recorregut per Espanya, i debutarà el dia 29 d'aquest mes amb un monogràfic de Richard Strauss.

Després de l'estrena de Salome de Richard*Strauss en el centre d'arts valencià, la formació titular del Palau dels Arts Reina Sofia es desplaça a Santiago de Compostel·la, va informar ahir la Generalitat en un comunicat.

L'OCV interpretarà, en l'Auditori de Galícia, l'obertura Leonora III, opus 72 de Ludwig van Beethoven; el Concert per a piano i orquestra, opus 54 de Robert Schumann, amb Javier Perianes com solista; i la Dansa dels set vels i l'Escena final de Salome de Richard Strauss, amb la soprano Camilla Nylund. Les localitats per a aquest concert, que s'emmarca dins de la programació del Xacobeo Classics, estan esgotades des de fa mesos.

El 29 de juny, l'Orquestra de la Comunitat Valenciana debutarà en l'Auditori Nacional de Madrid amb un monogràfic de Richard Strauss. L'agrupació executarà els poemes sinfònics Don Quixote i Ein Heldenleben. La presentació de l'OCV en la capital espanyola se suma a les celebracions dels 40 anys d'Ibermúsica, el cicle de concerts de major prestigi d'Espanya.

La formació titular de l'enclavament cultural valencià repeteix el 1 d'agost aquest mateix programa en el Festival Castell de Peralada, on actua per segona vegada després de la seua participació l'any passat amb la producció del Palau dels Arts de la sarsuela El rei que va rabiar, de Ruperto Chapí.

La formació, dirigida per Lorin Maazel, va oferir al març de 2007 la seua primera incursió fora del centre d'arts en el Teatre La Fenice de Venècia.