El Teatre Escalante ha iniciat les estrenes dels treballs finals dels actors que cursen el Taller de Formació Actoral Professional. El dimarts 15 alumnes de primer curs posaren en escena Qüestió d'ésser baix la direcció de Carles Rosselló, actor, director escènic i professor d'Interpretació del Centre Teatral de la Diputació de València. A continuació, cinc alumnes de segon curs representaren l'obra Si els pedres parlaren, també baix la direcció de Carles Rosselló.

Demà divendres, 11 de juny, i el dissabte els alumnes del tercer i últim curs del Taller de Formació Actoral de l'Escalante posen en escena Gossos de llum, una adaptació de la cèlebre obra de Samuel Beckett, Final de partida (Endgame), adaptada i dirigida per Paco Zarzoso, amb la col·laboració i implicació dels propis alumnes/actors de l'Escalante. Es tracta del muntatge final de carrera, en el qual els actors posaran en valor sobre l'escenari l'après al llarg de tres anys. A un dia de l'estrena, els alumnes del tercer i últim curs ultimaven els preparatius de l'obra, baix les directrius de Paco Zarzoso. Els actors oferiran una segona funció el dissabte 12 de juny, a les 22.30 hores.

Paco Zarzoso, director de l'obra, assenyala que "ens agradava l'ardent il·lògica d'aquest particular final de partida que ens ha permès jugar a metges en els precipicis del dolor i el riure, del plaer i de l'agonia, jugant en definitiva a acostar la mà i el cor al foc, per a apartar-la en l'últim moment".