Les actuacions d'ahir a Alacant i la propera setmana a Sueca tanquen la programació de "La Gira" d'Escola Valenciana 2010, el festival itinerant de música i actuacions en valencià, i preparen el camí al Feslloc, el final de festa que reunirà a alguns dels millors intèrprets a la població de Benlloch, els primers dies de juliol.

Ahir, la Universitat d'Alacant va acollir al pàrquing de l'Aulari III el Fesfoc, el concert de Fogueres, amb les actuacions de Xavi Castillo, i els grups Sant Gatxo, Aspencat i Mugroman. En els intermedis actuaren els dimonis de la Ceba de Sant Antoni.

I dissabte següent, 26 de juny, La Gira tindrà la seua darrera aturada, abans del Feslloch, a Sueca. La capital de la Ribera Baixa acollirà el concert de La Gossa Sorda, la banda local Enderrocks i els mallorquins Barrumbada. El concert tindrà lloc al polígon industrial de Sueca a partir de les 23 hores.

Aquests dos concerts serviran per obrir boca per a la quarta edició del Feslloch, que se celebrarà els propers 8, 9 i 10 de juliol a Benlloch. El festival és la cloenda de La Gira i consistirà en tres dies de bona música, acampada, piscina, esports i xerrades a Benlloch, en la Plana Alta. Col·laboren amb Escola Valenciana en aquest festival l'ajuntament del municipi, l'Associació Cultural Pitxurrull i els Colectius per la Llengua i la Cultura de Castelló.

El programa del Feslloc 2010 inclou les actuacions d'Obrint Pas, La Gossa Sorda, Orxata Sound System, Tom Bombadil, Odi, Xavi Castillo i molts altres més, fins a completar un cartell amb 20 grups.

Entre les principals novetats d'enguany destaca la congelació del preu de l'abonament, com en l'edició passada, que es mantindrà en 20 euros, en la seua venda anticipada i que es limitarà a tan sols 2.000 abonaments i fins a l'1 de juliol. Després d'aquesta data les entrades incrementaran el seu preu. També com en edicions anteriors, els asistents poden resevar una plaça al bus del Feslloch per tal d'assistir des dels diferents punts de la Comunitat Valenciana.