Era el 17 de juny d'enguany. No sabem si l'homenatge que es va fer a Alacant era, com va dir l'homenatjat, un tribut a l'Arcadi Blasco que va morir el 23 de setembre del 2009, o el primer que es fa al nou Arcadi. La qüestió és que va ser molt justament guardonat amb una placa de record amb la qual la Unió General de Treballadors del País Valencià va voler reconéixer el seu treball en les arts plàstiques. La Universitat d'Alacant, la Fundació Pascual Tomás i la CAM se sumarem al reconeixement. Un llibre coordinat pel Consell de Cultura de la UGT-PV, és el que queda també de record, amb un recull fotogràfic d'algunes de les seues obres al qual s'acompanyen poesies fetes amb tota la humilitat, senzillesa i sinceritat que els seus companys han volgut mostrar a tan important figura i extraordinari company.

En l'acte intervingueren Óscar Llopis, de la UGT de l'Alacantí, Pepa Llorca, secretària de Política Social i Lingüística de la UGT-PV, la professora Josefa Bueno, vicerectora de la Universitat d'Alacant, Enrique Cerdán Tato, cronista oficial de la ciutat d'Alacant, Conrado Hernández, secretari general de la UGT-PV i el mateix Arcadi Blasco, qui digué que no tenia paraules, però que no sols va parlar mostrant el seu agraïment, sinó que a més mostrà la seua vessant de músic acompanyant al piano al rapsoda que llegia una selecció de poemes que eren una reinterpretació, en esta ocasió mitjançant paraules, d'algunes obres d'Arcadi. La sorpresa de vore un Arcadi pletòric de forces i tocant extraordinàriament el piano va arrancar els aplaudiments del públic. Un merescut homenatge a una persona, Arcadi el resistent, que sempre ha tingut molt clares les seues idees a favor de la democràcia i dels valors humans, i no sols quan ha fet les seues pintures o les seues escultures, sinó en el seu comportament com a persona pluridimensional i coherent.

Una bona idea, un bon exemple a seguir que queda constància en el llibre de l'homenatge que, gràcies a la concurrència de diverses entitats, a aparegut amb la mateixa força que l'artista plàstic mostra en les seues obres.