?

El guru de l'animació a Internet, l'artista holandès Han Hoogerbrugge, va inaugura ahir a la Sala Parpalló de València la seua primera mostra individual a escala internacional, "La Gran Fête #1". Es tracta d'una instal·lació interactiva produïda per la pròpia Parpalló, on l'artista presenta el seu "complex i intel·ligent" món interior, amb un discurs incisiu i emocional que arrossega a l'espectador a la identificació i ho introduïx en un univers alié a les regles de la lògica.

També va ser presentada, a la Sala de Nous Mitjans, la instal·lació de realitat augmentada "Augmented Sculpture" de l'arquitecte Pablo Valbuena, (Madrid, 1978) que barreja dissenys físics amb dissenys virtuals aconseguint qüestionar la realitat del que veiem. Les dos propostes estaran a la Sala Parpalló fins al 30 de setembre del 2010.

Han Hoogerbrugge està considerat pioner de l'animació a la xarxa, tot i que les seues sèries interactives formen part d'un corpus molt més gran d'obres que inclou pintures, escultures, instal·lacions, il·lustracions, gravats i pel·lícules que, en conjunt, creen l'"Univers Hoogerbrugge". Des de 1997, l'autor no ha parat de publicar periòdicament en el seu lloc web creant un univers propi amb un estil visual esquemàtic i, alhora, complex, suggerent i ple de dinamisme, que aconseguix atrapar a més de 3.000 usuaris al dia.

La seua obra ha estat exposada tant en museus, galeries privades i festivals de tot el món, així com ha rebut nombrosos guardons entre els quals destaquen el Henrik Chabot Prijs. D'igual manera ha col·laborat entre d'altres, en la realització de vídeos per a Pet Shop Boys, SubmarineChannel i The Young Punx.

La mostra es complementa amb una retrospectiva de la seva obra, en què es recull diversos tasques, entre els quals destaquen "Modern Living"(1998), "Neuròtica" (2001), "Spin" (2020), "Flow" (2001), "Nails" (2002-2006), "Hotel" (2004-2006), "Pro Estrès" (2008) fins a l'actual instal·lació "La Gran Fête #1".