?

Una delegació de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) participarà aquesta setmana en el III Congrés Iberoamericà de Cultura, que duu com lema "Les músiques iberoamericanes en el segle XXI" i se celebra en la ciutat colombiana de Medellín. El congrés, que tindrà lloc entre l'1 i el 4 de juliol, serà una gran trobada d'artistes, pensadors i gestors que participaran en diferents activitats com conferències, concerts i tallers. Entre les actuacions musicals previstes es troben les de Silvio Rodríguez, Jorge Drexler, Fito Páez, Rosario Flores i Antonio Carmona.

La trobada s'estructura en quatre eixos de discussió. En el relatiu a "Música i polítiques culturals", es dedicarà una sessió a les polítiques locals per a la promoció de la música, en la qual es discutirà, entre altres aspectes, sobre les legislacions i instruments per a la promoció i protecció de la diversitat musical. En aquesta sessió participarà el president de la FSMCV, Josep Francesc Almeria.

En la seva ponència, Almería subratllarà que les societats musicals valencianes són "un dels més clars exponents mundials d'un teixit sociocultural i educatiu que assegura la sostenibilitat en la promoció, difusió i dignificació de l'afició, ensenyament i pràctica de la música en un territori on el 98% dels municipis compten, almenys, amb una societat musical".

A més, diversos membres de la federació autonòmica de bandes participaran en diferents tallers. Així, Salvador Benavent, president provincial de València, i el vocal de projectes internacionals, Sergi Candela, assistiran al "Taller de disseny de projectes culturals". Per la seua banda, el president Almeria, el vicepresident Pedro Rodríguez i el gerent David Seguí formaran part de diferents taules de treball sobre polítiques musicals d'Iberoamèrica.