?

La Fira de Tots Sants de Cocentaina inclourà per primera vegada una fira del llibre. Per ara,una trentena d'editorials han confirmat la seua assistència a aquesta primera fira del llibre, que es celebrarà del 29 d'octubre al 1 de novembre. Entre les editorials que han confirmat la seua assistència estàn Bromera, Brosquil, Castellnou, Denes, Marfil o Grup Enciclopèdia Catalana. Totes elles disposaran les seues obres en funció de la secció, amb stands de literatura infantil, juvenil, de viatges. A aquestes se'ls sumen algunes discogràfiques, com Actual Records, Alia Vox, Àudio Art, Comboi Records, Omnes Band o Discmedi.

El certamen de Cocentaina disposarà d'un espai per a presentacions literàries, que s'espera siguen àgils i breus, amb la intenció de captar al nombrós públic de la Fira. Isabel-Clara Simó i Carles Cortés presentaran els seus últims treballs (Homes i Sara, la dona sense atributs), de la mateixa manera que els escriptors contestans Ivan Carbonell i Joan Fran Ferrándiz. També presentaran els seus treballs Francesc Gisbert i Jordi Raül Verdú, qui presenta la col·lecció de Marfil Rondalles de Cresol.

Altre element destacat de la primera fira del llibre són les actuacions. S'han previst dues diàries, una de matí i altra durant les vesprades. Esteban Ferre, Pep Gimeno Botifarra i Andreu Valor actuaran en l'escenari de la carpa a última hora, mentre les animacions i lectures de l'auca de la fira tindran lloc pels matins.

L'exposició literària tindrà lloc en ple cor de Cocentaina, per al que s'habilitarà una carpa de quasi 300 metres quadrats . El tècnic de Promoció Lingüística de l'Ajuntament de Cocentaina, Vicent Santamaria, i la llibreria virtual 26 lletres han coordinat aquesta primera edició, que arriba amb un extens programa. "La idea és organitzar la carpa per seccions literàries, amb un espai per a les presentacions i actuacions musicals", explica Santamaria.

El regidor de Fira de l'Ajuntament de Cocentaina, Marcos Castelló, explica que la inclusió d'una fira del llibre en l'extens programa és "una aposta de futur".