?

Demà dissabte, 16 d'octubre, es compleixen 10 anys de la mort de Antonio Ferrandis, "el Coto", com se'l coneixia a Paterna, el poble al que tan volia i al que va tornar després de una gran carrera artística per a passar els últims anys de la seua vida, junt a la seua família, amics i veïns i veïnes. I en este aniversari l'Ajuntament vol recordar la figura del seu ciutadà més universal, també conegut per "Chanquete" gràcies a la popular sèrie de televisió "Verano Azul".

L'exposició homenatge s'obrirà esta vesprada al Gran Teatre que duu el nom de l'actor, al qui el poble també li dedicà un col·legi en la Coma i un carrer molt prop d'on vivia. Serà a partir de les set de la vesprada baix el nom de "Antonio Ferrandis 'El Coto', deu anys sense tu". Després s'interpretarà un fragment de l'obra "La Rosa de papel" que tan magníficament va interpretar junt a Julia Trujillo, que estarà present per veure la representació a càrrec del grup local de teatre Nosotros.

La regidora de Cultura Elena Martínez va presentar ahir el programa d'actes per recordar a "el Coto", junt a la seua neboda Mª Ángeles Salvador i Javier Andreu (Blayo), el productor d'un documental que repasa la vida del actor, des de els seus primers anys de vida fins a la seua tornada a Paterna, passant per les seues primeres actuacions al grup local "El Coll dur" o la marxa a Madrid al 1950 per a fer carrera teatral. I també es reflecteix el seu triomf al cinema amb l'Óscar a la millor pel·lícula estrangera per "Volver a empezar" (1982), que es projectarà esta nit, a les 21 hores.

La responsable de Cultura va assegurar que Antonio mereix este record i convidà a tot el poble a disfrutar de la mostra sobre el fill predilecte de la població. La seua neboda Amparo Ferrandis exercirà de guia per l'exposició durant tots els dies en que estiga oberta, fins al 21 d'octubre. La portaveu de la família donà les gràcies a l'ajuntament per "recordar a una persona molt especial amb virtuds i defectes, que també els tenia". Per a "la Cota" és un "orgull tindre un tio d'esta magnitud, per què era un monstre". Al documental, l'actor José Sacristán destaca que Ferrandis era sobre tot una "gran persona".