Més de 151.000 persones han visitat l'exposició "L'enigma de la mòmia. El ritu funerari en l'antic Egipte", que ha estat instal·lada, des del passat 26 de març i fins a ahir, al Museu Arqueològic d'Alacant (MARQ) i que contenia peces com els sarcòfags de Seramon i Ankhpakhered. Fonts de la Diputació d'Alacant han indicat que aquesta ha sigut la segona exposició temporal més visitada en la història del MARQ.

Aquesta mostra s'ha exhibit per primera vegada a Espanya fruit de la col·laboració de sis institucions franceses -entre les quals destaquen els museus de Besançon i del Louvre i la Biblioteca Nacional de França- i cinc espanyoles.

"L'enigma de la mòmia", de gran valor artístic, cultural i científic, presentava els sarcòfags de Seramon i Ankhpakhered, restaurats amb motiu de la seua exhibició a Alacant. Es tracta dels fèretres de dos sacerdots que van habitar a Egipte en els anys 1000 i 600 aC, respectivament, i les mòmies dels quals van ser sotmeses recentment a tot tipus de proves clíniques -radiografies, escàner i tomografia axial (TAC)- per a reconstruir les circumstàncies de la seua vida i mort, així com els rituals i tècniques de embalsamament usats per a la seua conservació.