?

L'Espai Illes Balears, iniciativa d'Acció Cultural del País Valencià inaugurada el 7 d'octubre de 2009 a l'Octubre CCC, haurà programat 53 activitats a final de 2010. Des de la seua inauguració han exhibit per l'Octubre CCC i la xarxa de Casals un total de vuit companyies de teatre, 10 grups de música, tres exposicions i vuit actes de literatura.

Entre les companyies de teatre que han col·laborat la Cia de Mariantònia Oliver, La Clota Teatre, La Impaciència Teatre... Entre els grups de música han actuat Projecte Mut, Tiu, Projecte d'Efak, Oliva Trencada, Jaume Tugores, Miquela Lladó, Tiu... Respecte els escriptors, han passat per València: Josep Lluís Aguiló, Fàtima Anglada, Sebastià Benàssar... I també s'han organitzat les exposicions "2 amics de 20 anys (Espriu i Rosselló-Pòrcel)" de Xavier Abraham, "Camí de Llenaire" de Joan Benàssar i l'exposició "Joan-Ramon Bonet. Fotografia 1973-2008". En els actes que es faran d'ací a finals d'any estàn entre altres el grup de música UC amb Esther Bosch i Pere Janer, entre les companyies de dansa i teatre acodiràn amb la Companyia de Dansa d'Alaró, amb Versió Àcida i Tau Teatre i entre els escriptors a Anna-Maria Ticoulat, Gabriel de la ST Sampol, Biel Florit, Melcior Comes, Damià Pons, Isidor Marí i Pere Antoni Pons.

Demà, dijous 21, es farà la celebració de l'aniversari amb un acte en el que participaran el president d'Acció Cultural del País Valencià, Eliseu Climent, el director general de Cultura del Govern de les Illes Balears, Pere Joan Martorell i la representant de l'Institut Menorquí d'Estudis (IME), Fina Salord i en la que se presentaran les novetats editorials de l'IME, a càrrec de Esperança Camps. Per a finalitzar l'acte hi haurà una actuació musical de Jaume Tugores i la degustació gastronòmica de productes de les Illes Balears.