?

La Gira 1o ja té disc. El CD recopilatori dels concerts del festival itinerant de música en valencià conté 22 temes i s'obri amb la cançó inèdita Tenim la clau, composada per Àlvar Carpi per a la Trobada de Benimaclet d'enguany i que ha estat la banda sonora de les Trobades d'Escoles en Valencià de 2010. A continuació figuren els grups i cantants Arròs Caldós, Agraviats, Soul Atac, La Gossa Sorda, Naia, Els Autòmats, Ender, Red Roja, Aluminosis, Auxili, Verdcel, Orxata Sound System, Andreu Valor, El Corredor Polonés, Sva-ters, Atzembla, Make Some Are Us, Enderrocks, Inèrcia, Sklatassangs i Mi Sostingut.

El CD té una durada de 80 minuts i combina diferents estils de la música en valencià actual, ja que podem trobar des del rap, al reggae, la cançó d'autor, el punk-rock, l'ska, el pop independent o l'electrònica, entre d'altres.

El disc ja es va repartir en la Festa del 9 d'Octubre i es podra aconse?guir als concerts de la Gira de l'any vinent, a les Trobades 2011 i als departaments de política lingüística de les universitats públiques valencianes. La col·laboració de la Universitat de València, la Universitat d'Alacant, la Universitat Politècnica de València, la Universitat Jaume I de Castelló, la Universitat Miguel Hernández d'Elx i el Col·lectiu Ovidi Montllor de Músics i Cantants en Valencià (COM) ha sigut indispensable per a Escola Valenciana i Reviscola pugueren editar aquest cinqué volum. Del disc s'han editat 30.000 exemplars.

Cent concerts en cinc anys

En aquests darrers cinc anys La Gira d'Escola Valenciana ha mobilitzat els més de cent concerts que ha realitzat, més de 100.000 joves que han gaudit de la música en valencià i ha editat també més de 100.000 exemplars dels cinc volums del disc de La Gira. Xifres que Escola Valenciana qualifica de històriques, ja que "demostren la bona salut de la música feta en la nostra llengua".