­

L'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) va destacar ahir la necessitat d'impulsar els mitjans de comunicació en valencià, especialment Televisió Valenciana, per a aconseguir que aquesta llengua guanye «un espai més ampli en l'àmbit social».

L'AVL va organitzar ahir una jornada per a tractar el model de la llengua i l'ús del valencià, en un acte al que van acudir professionals de diferents camps, entre ells, empresaris, professors universitaris i directius de clubs esportius. En aquesta trobada els assistents van debatre sobre la situació actual del valencià i han conclòs que es tracta d'una llengua «viva» però que necessita «estímuls efectius».

Entre les mesures que s'han proposat, destaca el foment dels mitjans de comunicació públics en valencià, especialment Televisió Valenciana, així com una major producció audiovisual en valencià. L'Acadèmia demana també a la classe política que siga «un exemple per a tots els ciutadans» en l'ús del valencià, i ha recordat el «paper fonamental» que exerceix l'Administració pública en el foment de la llengua.

La presidenta de l'AVL, Ascensió Figueres, va subratllar la importància d'aquesta jornada al·legant que «reflexionar és sempre un exercici recomanable i necessari per a no perdre de vista on estem i on volem arribar».

«Jornades com aquesta serveixen per a tenir en compte diverses opinions i cercar les orientacions més assenyades perquè el nostre treball tinga un major sentit en benefici de la llengua i dels usuaris», va declarar Figueres.

L'Acadèmia s'ha compromès a organitzar una segona jornada amb representants de la societat valenciana implicats en l'ús del valencià.