?

La vuitena edició de la Nit d'Escola Valenciana retrà homenatge a la figura d'Enric Valor en l'any on es commemora el centenari del seu naiximent. D'aquesta manera, l'entitat vol aprofitar l'esdeveniment per difondre l'obra de l'autor de Castalla.

La Nit d'Escola Valenciana serà el primer acte i per això ha triat Alcoi, la capital de la comarca on va nàixer, com a lloc de celebració.

L'acte també servira també per a presentar tots els detalls de les Trobades 2011, per a donar a conèixer els projectes d'Escola Valenciana i per a lliurar els guardons que enguany atorgarà aquesta associació.

L'espectacle, que tindrà lloc al Teatre Calderón d'Alcoi i serà presentat per la periodista alcoiana Reis Juan, i comptarà amb la lectura d'una de les Rondalles Valencianes d'Enric Valor i les actuacions musicals dels grups Arthur Caravan i Rapsodes, acompanyats de les coreografies del grup de dansa Guawasi. Els continguts de l'espectacle faran referència des de diferents registres artístics a la figura i l'obra de l'escriptor de Castalla.

Aquest acte començarà a les 19:45 hores i l'entrada és gratuïta, per al que cal reservar entrades per ser un aforament limitat. Després s'ha organitzat el tradicional sopar a l'Hotel AC Ciutat d'Alcoi , a partir de les 22 hores. La Nit d'Escola Valenciana tindrà continuitat a la sala Carakol amb un espectacle en el que destaca l'actuació de Xavi Castillo.

Una tradició des del 2003

La Nit d'Escola Valenciana va nàixer l'any 2003 "amb l'esperit de reunir l'ultim divendres de febrer persones vinculades a Escola Valenciana, així com representants polítics i entitats per tal de presentar les activitats d'Escola Valenciana i lliurar diversos guardons a persones i entitats que treballen per la normalització de la nostra llengua en diversos àmbits", assenyala aquesta entitat. Des de la sisena edició de la Nit, els guardons que s'atorguen a persones, entitats cultural i empreses que són exemple de promoció i ús social del valencià, s'anomenen "Intentant la llibertat" i estan dissenyats per Andreu Alfaro, prestigiós escultor valencià de renom internacional.

Importants guardonats

Entre els guardonats per Escola Valenciana "figuren persones del món educatiu com Vicent Pascual o Tudi Torró, passant per associacions culturals com el Tractat d'Alzmirra, les primeres escoles que van impartir ensenyament en valencià, el COM o l'editorial Bromera. També compten entre els guardonats el club de bàsquet Pamesa i les productores Albena Teatre i Conta COnta Produccions per l'utilització de la nostra llengua en els seus àmbits d'actuació", informa Escola Valenciana.