­

El Ministeri de Cultura subvencionarà amb prop de dos milions d'euros les activitats realitzades per la Generalitat en 2011 destinades al foment de la producció, distribució i promoció de la indústria cinematogràfica i audiovisual en valencià. Així consta en el conveni signat entre l'Institut de la Cinematografia i de les Arts Audiovisuals (ICAA), dependent del Govern central, i l'Institut Valencià de l'Audiovisual i la Cinematografia Ricardo Muñoz Suay (IVAC), de l'Administració autonòmica.

L´objecte de l'acord és canalitzar la col·laboració entre ambdues institucions «per a establir les condicions i compromisos aplicables a les ajudes» previstes en l'article 36 de la llei del Cinema, destinades a atendre el foment i protecció de l'ús de les llengües cooficials distintes a la castellana en aquest sector.

En concret, la llei contempla l'establiment d´un «fons d'ajudes o crèdits específics que seran transferits en la seva integritat als organismes depenents de les Comunitats Autònomes, que els gestionaran conforme a les seves competències».

Així mateix, contempla que la dotació que reba cada autonomia amb llengua cooficial «siga anualment equivalent a la suma d'aportacions que aquesta comunitat haja destinat en l'exercici anterior per al suport i foment de la producció, distribució, exhibició i promoció de l'audiovisual en llengua cooficial distinta al castellà».

No obstant això, precisa que aquests diners «no serà superior al 50% del total d'ajudes que les empreses audiovisuals residents en aquesta comunitat hagin rebut de l'Institut de la Cinematografia i de les Arts Audiovisuals en l'exercici anterior".

Un pagament únic

A la Comunitat Valenciana li corresponen 1.922.257 euros aquest any, que es pagaran d'una sola vegada, després de la signatura del conveni, que estarà vigent fins a la justificació total de la subvenció o fins al reintegrament de l'import per incompliment d'aquesta justificació.