?

Un crit en forma de cant. Un homenatge a tots els quals han lluitat contra la desaparició de l'horta de Benimaclet. Demà, dissabte 1 d'octubre, se celebra "Un cant per l'horta", una iniciativa de Benimaclet Viu que pretén donar a conèixer l'evident risc de desaparició de la zona rural d'aquest barri de València.

A les 20:30 hores haurà una concentració de veïns en la plaça de Benimaclet para eixir caminant i parar en les diverses alqueries que encara estan en peu per a explicar les característiques d'aquestes típiques edificacions de l'horta, tot acompanyat d'interpretacions de cant d'estil.

El següent destí serà l'Ermita de Vera, lloc en el qual Enric Sanchis dirigirà un breu parlament als participants de la marxa per a agrair l'esforç i treball de tots aquells que han lluitat per a evitar la mort de l'horta.

A les 21:30 hores s'ha organitzat un sopar popular i una hora més tard hi haurà una cantada d'albaes a càrrec d'Angelita, la de Tols, Amparo Hurtado, Aina Meritxell Tarrassó, José Ramón Salvi, Empar Sanchis, Carme de Massamagrell, Marga, Manu, Cristóbal, Llorenç i Xavi de Patraix.

Merxe Jiménez, membre de Benimaclet Viu, assenyala que "Un cant per l'horta" tenia que celebrar-se al juliol però "el dol per la mort de Juanín, una dels referents de la lluita per l'horta, aconsellava que es traslladara a l'1 d'octubre".

Lluita pel que queda d'horta

L'objectiu principal de la iniciativa és "reivindicar l'existència del poc que queda d'horta en Benimaclet i també donar a conèixer als xiquets i als més joves la importància de mantenir aquesta zona, explicar-los el que representa l'horta i les seues formes de vida", explica Merxe Jiménez.

L'horta de Benimaclet està en perill, ja que com comenta la portaveu de l'entitat, "hi ha projectes com el vial de la Universitat Politècnica o el col·lector d'aigües que amenacen les alqueries que queden. I la gent major que viu en la zona ja no té ganes de lluitar després de tants anys de resistència. Per això, l'acte de demà és un homenatge a Juanín o a Angelita, que està molt malalta, en definitiva a tots aquells que han fet possible que avui encara puguem lluitar contra la desaparició de la nostra horta", argumenta Merxe Jiménez.