?

Serà aquesta vesprada a les 18 hores. El Cor de la Generalitat CCV) i la Orquestra de la Comunitat Valenciana (OCV) portaran la simfonia dramàtica Roméo et Juliette, de Hector Berlioz al l'escenari del Teatre Real de Madrid, després d'oferir dos vetllades amb aquest programa en el Auditori del Palau dels Arts Regna Sofia. El concert contarà amb la direcció de Valeri Guerguiev, que tindrà a la seua disposició els solistes Ekaterina Gubanova (mezzosoprano), Kenneth Taver (tenero) i Majíl Petrenki (baix).

El compositor francés romàntic Hector Berlioz (1803-1869) va crear un nou génere musical per a enllaçar diferentes elements de l'òpera, l'oratòria i la cantata, però carregant el pes dramàtic sobre l'orquestra, com demostra amb aquesta obra basada en l'homònima de Shakespeare i estrenada a París en 1839. Amb evidents influències de Beethoven, el peculiar punt de vista deBerlioz en Romeo et Juliette va impressionar vivament a Wagner, com és apreciable en la seva Tristan und Isolde.

Fuerguiev està considerat un dels millors directors del nostre temps i treballa amb orquestres tan cèlebres com la Filarmónica de Berlín, Sinfònica de Londres, Royal Philharmonic Orchestra, l'Orquestra Nacional de França, Orquestra Sinfònica de la Radiodifusió de Suècia i les sinfòniques de San Francisco, Boston, Toronto, Chicago, Cleveland, Dallas, Houston, Minnesota, Montreal i Birmingham, entre d'altres.

Des de 1995, ha estat el principal director convidat de la Filarmónica de Róterdam i, de 1997 a 2002, del Metropolitan de Nova York. Des de gener de 2007, Valeri Guerguiev és, a més a més, el director titular de la Sinfònica de Londres. A l'edat de 35 anys, Valeri Guerguiev va ser nomenat director artístic de la Companyia d'Òpera del Teatre Marinski i des de 1996 és director artístic i general d'aquest teatre. Sota les seues ordres, al desembre de 2008, l'orquestra titular del famós teatre de Sant Petersburg va ser inclosa per la prestigiosa revista Gramophone com a una de les vint millors formacions musicals del món. Tampoc es queda curt en premis: ha rebut nombrosos reconeixements tant nacionals com internacionals per la seva dilatada carrera artística i musical.