?

L'escriptor Rubén Luzón Díaz ha guanyat el premi Vicent Andrés Estellés de poesia. José Antonio Gordillo Martorell ha obtingut el guardó en la modalitat de narrativa científica.

Rubén Luzón Díaz ha sigut reconegut pel jurat de la tretzena edició del premi per l'obra Ai, treball que es va imposar entre els 37 presentats a concurs. L'autor, nascut a València l'any 1982, és llicenciat en Filologia Catalana i en Filologia Hispànica per la Universitat de València. A més a més, té el Diploma d'Estudis Avançats en Filologia Catalana.

Ha escrit treballs i articles d'investigació per a diverses publicacions, així com ressenyes i textos variats de crítica literària, majoritàriament com a col·laborador de la revista Caràcters.

La seua trajectòria poètica es va iniciar amb la publicació en 2005 de Cames ajudeu-me, obra amb la que va guanyar el IV Certamen César Simón de poesia. Posteriorment va ser inclòs a Pedra foguera. Antologia de poesia jove dels Països Catalans (Documenta Balear, Palma, 2008). Amb el seu segon poemari publicat fins ara, Baladaspirina, va obtenir el XLVI premi de poesia Ausiàs March de Gandia a l'any 2008.

Ara tindrà l'oportunitat de publicar el seu tercer poemari, gràcies al Premi Vicent Andrés Estellés de poesia de Burjassot. Actualment treballa fent traduccions i correccions ortotipogràfiques i d'estil per a diferents editorials.

Per la seua banda, José Antonio Gordillo Martorell és el guanyador del VI premi Vicent Andrés Estellés de Narrativa Científica - Estudi General de la Universitat de València amb l'obra La linterna maravillosa. José Antonio és Doctor en Belles Arts i Llicenciat en Història Contemporània, i té un màster en Gestió Cultural.

L'acte de lliurament dels premis tindrà lloc, com és habitual, una nit de la primavera del 2012.