?

L'escriptor de Castelló Josep Usó i Mañanós ha guanyat el XVII Premi de Narrativa Juvenil Ciutat de Torrent dotat amb 9.000 euros amb la novel·la . M. Carme Arnau, d'Alfara del Patriarca, ha rebut el V Premi de Poesia pel poemari Paraules sota la pell de l'univers, amb un premi de 6.000 euros finançat per l'Editorial Tabarca. L'escriptora valenciana de llibres infantils Teresa Broseta es va imposar al III Premi de Teatre Juvenil amb l'obra Rellotge de cucut, amb una gratificació de 4.500 euros.

Vicent Sanhermelando Bellver va ser finalista en la modalitat de narrativa amb la novel·la Un pont sense baranes.

Amb l'anunci dels guanyadors del concurs literari conclou la Setmana de les lletres de Torrent organitzada per l'Oficina de Promoció i Ús del Valencià, protagonitzada per diversos actes com ara xarrades i lectures.

Aquesta ha sigut l'edició del certamen literari de Torrent amb més participació des que es va inaugurar fa tretze anys ja que s'hi han presentat més de 70 obres literàries, 40 en la modalitat de poesia, 28 en narrativa i 14 en la modalitat de teatre.

El jurat d'aquests premis estava format per qui ha sigut presidenta fins enguany de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, Ascensión Figueres; el vicepresident de l'Acadèmia, Josep Palomero; l'escriptor i membre també del Consell Valencià de Cultura, Ricardo Bellveser; l'escriptor de l'Olleria, Francesc Mompó i el escriptor de València, Vicente Muñoz Puelles; l'autor i poeta de Catarroja Berna Blanch, el regidor de Cultura, Modesto Muñoz, i el president de Caixa Rural de Torrent, Gerardo Puchol.

Lliurament dels premis

Els guanyadors d'aquesta edició van rebre el premi de la mà del regidor de Cultura, Modest Muñoz, qui va dedicar unes paraules als guardonats i a tots els participants.

El lliurament dels premis celebrat aquest cap de setmana va estar també protagonitzat per la presentadora de Canal 9 Chust Lacort, qui va conduir la vesprada en un to d'humor que entretingué tots els assistents.