?

La Diputació de València, a través de la Unitat de Normalització Lingüística, repartirà 30.000 fullets entre els pobles de la província de València per tal que els menuts puguen fer la carta als Reis d'Orient per al proper 2012.Cada any el dissenyador Iván García Aguado presenta una nova proposta d'un desplegable a tot color de mida A-4.

Per una cara hi ha el dibuix a color de les figures dels tres reis mags i, per l'altra, els joguets infantils tradicionals i altres de novedosos, amb espai perquè els menuts escriguen la seua carta en valencià i puguen practicar l'ortografia."Les il·lustracions d'Iván solen basar-se en elements d'actualitat i colors atractius per a un públic infantil com són les xiquetes i els xiquets de 3 a 8 anys. Es busca sempre un llenguatge desenfadat i accessible per a xics del cicle escolar infantil i primers cursos de primària", explica Immaculada Cerdà, cap de la Unitat de Normalització Lingüística.

Enguany la portada de la carta presenta els tres reis muntats en una vella moto Vespa.La campanya es fa en col·laboració amb una vintena de municipis, especialment amb el Servici de Normalització Lingüística de l'Ajuntament d'Alaquàs que és qui coordina la campanya. Però la UNL de la Diputació de València fa que les cartes arriben, a través de les oficines corresponents, a les escoles de més de 160 municipis de la província, que han sol·licitat l'assistència tècnica en matèria de promoció lingüística.

Estos municipis, a més de les cartes als reis, han rebut estos dies els materials d'altres campanyes com cartells de Rebaixes (5.000 exemplars) i altres noves campanyes, com Cartells de la bicicleta (2.000) i fullets dels Instruments de banda (10.000), un fullet desplegable que aporta un nou format a l'oferta de la UNL de la Diputació.

Els municipis que han sol·licitat per primera vegada l'assistència tècnica han rebut, a més, les edicions anteriors de cartells de fruita i verdura, cartells de peix i marisc, cartells de dolç i salat i vocabularis per a restaurants, bars i cafeteries.