­

La tècnica de l´Oficina de Promoció de Valencià de Burjassot ha començat les classes de valencià adreçades als treballadors de l´Ajuntament. Els destinataris del curs són persones que ocupen un lloc d'atenció al públic, però que no fan servir el valencià com a llengua de comunicació habitual.

Per tant, l´objectiu és assolir un nivell intermedi entre l'oral i l'elemental de la Junta Qualificadora. Per això, la finalitat és que aquestes persones vagen, a poc a poc, soltant-se i siguen capaces, a curt termini, de mantindre converses senzilles en valencià, així com d'escriure textos breus (avisos, correus electrònics, etc.) amb correcció. L'objectiu és realitzar dos cursos entre desembre de 2011 i juliol de 2012, a raó de dues hores setmanals de classe, de 8 a 9 h. El primer curs començà el15 de desembre, i finalitzarà a l´abril, amb una trentena d´hores lectives. Les classes són al Centre Municipal Polivalent d´Isaac Peral, on hi ha l´Oficina de Promoció de Valencià de Burjassot. El segon curs començarà al maig de 2012 i també serà els dimarts i dijous, fins al 31 de juliol de 2012. Les classes, en aquest cas, seran a l´edifici principal de l´Ajuntament, a la plaça d´Emilio Castelar. L´exemple de Burjassot és important puix altres pobles de l´Horta com ara Benetússer, Alboraia o Meliana no sols no han potenciat el valencià sinò que han tallat les llínies de promoció del valencià i inclús tancat les oficines de promoció de la nostra llengua.

Portal de traduccions per l´administració

Els treballadors de tots els organismes de la Generalitat ja tenen accessible una nova plataforma virtual des del mes de desembre, que permet la revisió lingüística i la traducció de textos i documents: el Portal de Traduccions del SALT, una iniciativa de la Direcció General de Patrimoni Cultural, a través de la Subdirecció General de Política Lingüística.

Amb la posada en marxa d'este servici, la Conselleria de Turisme, Cultura i Esport fa una gran aposta i un important esforç per a acostar el valencià a les noves tecnologies, amb l'afany d'optimitzar els recursos disponibles i agilitzar els treballs de revisió i traducció de tota l'administració valenciana. Este portal s'oferix com un servici a l'abast de tothom els treballadors de l'administració de la Generalitat i de les administracions locals que, per a exercir les seues funcions, necessiten una revisió o una traducció dels documents redactats en qualsevol de les dos llengües oficials de la Comunitat .