El Cercle de Belles Arts de València i la Universitat Politècnica (UPV) signarà hui dimarts un conveni de col·laboració amb la finalitat de "rellançar de nou" la institució cultural "com bressol d'artistes de prestigi, així com donar cabuda a tota la societat actual, des dels més joves als més consagrats artistes valencians que ja formen part de l'entitat", segons fonts d'ambdues entitats.

Els estudiants de la Politècnica podran completar els seus estudis amb les cursos que seran impartits en el Cercle de Belles Arts de València. L'actual conjuntura dels estudis del grau en Belles Arts, a causa de la incorporació a Europa mitjançant el Pla Bolonya, s'ha traduït en una reducció de les hores lectives impartides (de 180 hores a 150) i en una exigència d'acreditar activitats de formació complementària, que suposen un 60 % de les hores lectives en les matèries troncals equivalents a 90 hores anuals.

El Cercle de Belles Arts de València ofereix als alumnes cursos de formació amb validesa curricular mitjançant certificat d'aprofitament de l'activitat realitzada, que els comptaran, per tant, per a completar la seua formació com exigeix el Pla Bolonya. El nombre potencial d'alumnes als quals va dirigit són els que cursen en l'actualitat els dos primers cursos del grau en Belles Arts i els que tenen pendents alguna assignatura de l'anterior pla d'estudis, en total, 1.182.