A iniciativa de l'entitat Escoles Solidàries, Escola Valenciana dedica enguany la campanya "Un euro, llavor de pau" a la construcció d'una escola de primària a Punto Chico, una població amb majoria indígena retornada després de la guerra civil, a la província guatamalenca d'Ixcan. Este centre ajudarà a estendre el dret a l'educació a un entorn molt difícil i contribuirà a la lluita contra l'analfabetisme, que a les zones rurals i selvàtiques de Guatemala és encara molt alt. Amb la nova escola, els xiquets i xiquetes de Punto Chico podran rebre l'educació obligatòria en condicions molt més dignes.

Escola Valenciana i Escoles Solidàries convida a tothom a adherir-se a la campanya que realitzaran al voltant del Dia Internacional de la Pau, el proper 30 de gener. El col·lectiu emplaça a organitzar als centres la recollida de fons tot convidant a dipositar un euro per alumne en urnes i a realitzar activitats al voltant del dret a l'educació a entorns com Punto Chico i la selva de Guatemala, adaptats a les diferents edats de l'alumnat.

Els fons recaptats aniran directament a ajudar a la construcció d'este centre educatiu a través d'Escoles Solidàries, una ONG formada per professionals de l'ensenyament amb diferents projectes d'extensió del dret a l'educació a diferents països de Centreamèrica i de sensibilització a escoles i instituts del País Valencià.

Aquest és el quart any que se celebra la campanya "Un euro, llavor de pau". El darrer curs es van recaptar 22.300 euros destinats a l'edició i distribució de llibres de text als camps de refugiats del poble sahrauí.

Els centres educatius interessats en participar cal que ho comuniquen a Escola Valenciana (escola.v@fev.org) i que facen l'ingrés dels fons recaptats abans del 8 de febrer al compte bancari de l'associació. Els fons recollits seran lliurats en públic a la IX Nit d'Escola Valenciana, que se celebrarà a l'Eliana el proper 11 de febrer.