Xavi Copado

«la plaça del cid»

Segell: Autoeditat

Any: 2011

Temes destacats: De poble, Que ens ha fet el temps, Li diuen Charles

Ara que el València i el Llevant estan a no res d´enfrontar-se en Copa és un bon moment per parlar de Xavi Copado, autor del disc «Aquest preciós encant» dedicat al club granota. Ara, el cantautor de Xàtiva ha passejat els darrers mesos les cançons del segon compacte. Un treball nostàlgic, planer i senzill que repassa el paisatge vital propi, on reivindica als seus textos l´amor al seu poble –Xàtiva– i el que implica no ser d´una gran població valenciana.

«A mi particularment no m´agrada ser de ciutat, dir-li a Xàtiva el meu poble em resulta més interessant que dir la meua ciutat, és com posar-li més cor a l´hora de denominar-lo», afirma el músic al llibret del disc. En les lletres també hi ha instants per parlar de la transició, de Chaplin, dels amics i de la família.

Les composicions de vegades ens traslladen estilísticament a moments claus de la cançó d´autor melòdica dels setantes i huitantes. Si has escoltat alguna vegada a José Luis Perales, Joan Manuel Serrat o Joan Baptista Humet comprovaràs que la música de Copado casa amb l´època. També recorda a gent com Ismael Serrano, si ens fixem en generacions posteriors (sorprén el timbre de veu ben paregut al del madrileny). Així doncs, es confirma que la música en valencià a Xàtiva té un ampli ventall de gustos i estils: Raimon, Pep Gimeno «Botifarra», Feliu Ventura, Manolo Miralles i Copado formen part del catàleg.