?

La darrera confirmació ha posat la guinda al pastís. Senior i el Cor Brutal se suma a Arthur Caravan, Rapsodes i Cosidos en la celebració de la segona edició del Concert solidari en ajuda al poble saharauí que tindrà lloc el pròxim 9 de febrer a partir de les 21:30 hores a la Sala Matisse de València. El portal de música Indiecat ha aconseguir configurar un cartell enormement valuós amb dos bandes que posaran en escena els seus darrers discos. Els diners recaptats amb les entrades, que valdran quatre euros reservant la entrada i cinc en taquilla, seran destinats, com l'any passat, a l'ajuda del poble sahrauí.

La organització també té previst destinar part de la recaptació a la campanya "Un euro, llavor de pau" d'Escola Valenciana, destinada aquest any a construir un col·legi a Guatemala. El concert de 2011 amb Pau Alabajos, Òscar Briz, Limbotheque i Handsome & Gretel reuní a 500 persones a la Matisse i recaptà al voltant de 1.500 euros que s'intercanviaren per material escolar i joguets i que foren lliurats directament en una expedició solidària al Sàhara. De nou, el concert ha estat organitzat amb la solidaritat total dels grups, que tocaran debades, la Sala Matisse, que cedeix les instal·lacions gratis i la prestigiosa il·lustradora Paula Bonet, que ha dissenyat el cartell de l'esdeveniment.

Senior i el Cor Brutal presentaran Gran, un treball d'estudi que els ha dut a acaparar els elogis de múltiples mitjans especialitzats. Per a molts, és el millor disc en català del 2011. El grup posarà en escena la seua música a contratemps amb sabors dylanians i la veu esquinçadora de Miquel Àngel Landete. Arthur Caravan, per la seua part, optà per l'autoproducció a Atles Enharmònic i el treball resulta excel·lent. El disc és farcit de cançons més contundents i rockeres que l'àlbum de debut, amb més guitarres, més potència i més brillantor, sense deixar de banda la intensitat de les melodies i el lirisme que caracteritza el quintet.

Rapsodes, amb Ouiea, creà l'any passat un disc enormement sincer i directe amb el que segueixen de gira. Catorze cançons carregades de dance, reggae, rock, hip hop, rap i inclús tocs clàssics en una mescla explosiva en el que destaquen les veus d'Andreu, Kpoll i Mireia. Rapsodes es presenta més punyet que mai, amb provocacions sobre temes d'actualitat que arriben en valencià, anglès i castellà.

Per últim, la banda valenciana Cosidos presentarà el seu primer LP, denominat Humo, un treball en el que es mostren candents i insinuants a parts iguals. La dupla formada per Héctor F. Sanchis i Antoni Montagudo debuta amb un senzill homogeni de temps pausat però intens, carregat de sons suggeridors i ben dirigits. Malgrat tractar-se del seu primer treball junts, no són músics novençans i açò s'albira amb facilitat. Les lletres condensen mesos de treball i milers d'experiències.