Alzira acull els propers 17 i 18 de febrer la VI Jornada d'Onomàstica, Toponímia i Antroponímia organitzada per l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL). El seminari, per al que s'obri el termini d'inscripció el dilluns 23 de gener, reunirà més d'un centenar d'experts, estudiosos i tècnics en aquesta matèria per a analitzar i debatre, l'onomàstica d'Alzira i d'altres pobles i llocs de la comarca de la Ribera.

La jornada, que tindrà lloc en la Casa de la Cultura d'Alzira, serà inaugurada pel president de l'AVL, Ramon Ferrer i l'alcaldessa d'Alzira,Elena Bastidas, L' arxiver municipal, Aurelià J. Lairón, pronunciarà la conferencia inaugural.

La sessió es completarà amb la presentació de ponències a càrrec del columnista de Levante-EMV, Jesús Lleonard Giménez (Reglament de toponímia de l'Ajuntament d'Alzira), Pura Santacreu (Els coneixements toponímics dels joves d'Alzira) i Ramon Ferrer (Toponímia de la Ribera).

La segona jornada abordarà diferents aspectes de l'onomàstica d'una bona part dels pobles de la Ribera, amb la participació d'especialistes reconeguts. L'AVL també farà un repàs dels seu treballs i presentarà el quadern Toponímia d'Alzira. La Jornada d'Onomàstica, que compta amb la col·laboració de l'Associació de Cronistes i de la Federació d'Instituts d'Estudis Comarcals del País Valencià, ja s'ha celebrat en edicions anteriors a Sant Mateu, Oriola, Xàtiva, Vila-real i Dénia.