­La Filmoteca de l´Institut Valencià de l´Audiovisual i de la Cinematografia (IVAC) farà hui un homenatge a l'artista i professor de Belles Arts de la Universitat Politècnica de València (UPV) Miquel Guillem, mort el mes de desembre passat als 58 anys després d'una llarga malaltia, va informar ahir l'organisme cultural.

El tribut tindrà lloc a la sala Luis G. Berlanga de l'edifici Rialto, a les sis de la vesprada amb la projecció del videoclip que va fer el 2010 de la cançó Al vent, amb el qual Guillem va posar imatges al famós tema de Raimon, un emblema de la Transició. Després de la projecció, s'exhibirà Kisses, fet per alumnes de l'assignatura d'Animació que van ser coordinats per Guillem.

Per a la directora general de l'IVAC, Nuria Cidoncha, «la tasca de Guillem i del seu equip és fonamental per a entendre l'auge de l'animació a la Comunitat Valenciana». Recorda que l'animació valenciana és habitual dels Goyas, amb artistes de la talla de Pablo Llorens (guanyador de dos guardons), Raúl Díez (guanyador d'un Goya), Juan Carlos Marí o fa poc María Trénor o Sam Ortí, tots dos nominats pels seus treballs.

Precisament, el cineasta valencià Pablo Llorens va ser deixeble de Guillem, a qui va tindre com a professor de Dibuix. Llorens rememora amb afecte la seua tasca com a docent: «Era un home molt afable. Llavors no existia departament d'Animació i tot i que no tinc un record associat a l'Animació sí que tinc un molt bon record del seu treball com a professor», va comentar Llorens.