?

Burjassot posa en marxa en febrer la tercera edició de la campanya "Cinema en valencià" després de l'èxit aconseguit en la segona edició, en la qual van visitar el Centre Cultural Tívoli més de 1.800 persones. El cicle es desenvoluparà cada dimecres del 1 al 29 de febrer, a les 20 hores. L'entrada serà gratuïta i es podrà arreplegar en la taquilla del Tívoli el mateix dia de la projecció una hora abans de l'inici de la pel·lícula.

La iniciativa de l'Institut Municipal de Cultura i l'Oficina de Promoció del Valencià de l'Ajuntament de Burjassot, que compta amb el recolzament del Servei de Política Lingüística de la Universitat de València i de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, s'inaugura el pròxim dia 1 de febrer el tercer cicle demà amb la projecció de la pel·lícula La conspiració, un film dirigit per Robert Redford, que es projectarà en versió original subtitulada en valencià.

La segona de les projeccions del mes, el dia 8 de febrer, durà al Tívoli el drama de Roman Polanski Un déu salvatge, protagonitzada per Jodie Foster, Kate Winslet, Christoph Waltz i John C. Reilly, en la qual la disputa entre dos xiquets acaba esclatant en un conflicte entre els seus pares. El 15 de febrer, els estudiants i ciutadans que acudisquen al Tívoli podran gaudir del thriller El talp, una missió especial en la qual un espia soviètic es trobarà històries de traïció, ambició i mentides.

Després de tres setmanes seguides de cinema en valencià, haurà una setmana de descans i ja serà el dimecres 29 de febrer quan es projecte l'última pel·lícula d'aquest tercer cicle, la comèdia romàntica Tímids anònims, que es passarà en versió original subtitulada en valencià. L'Ajuntament de Burjassot assenyala que el cicle "Cinema en valencià" és "una iniciativa que aposta per dinamitzar i promoure el valencià al mateix temps que ofereix una oferta cultural de qualitat per a tots els ciutadans de Burjassot. Una forma lúdica de reforçar el coneixement de la llengua i la cultura pròpia".

Llíria també s'apunta al cinema en la llengua pròpia

El teatre de la Unió Musical de Llíria també s'apunta al cinema en valencià i el proper cap de setmana ha programat la pel·lícula "Floquet de Neu", que conta la història de l'únic goril·la blanc del món quan va arribar al zoo de Barcelona, i les seues peripècies per intentar ser un goril·la "normal i corrent". A "Floquet de Neu" han participat actors com ara Pere Ponce, Elsa Pataky, Constantino Romero i Carlos Latre per donar veu als dibuixos animats. El centre de la Unió Musical de Llíria continua així la iniciativa de projectar pel·lícules dissabtes i diumenges, com van fer durant quasi un segle, però que es va suspendre l'any 2001, fins que es va reprendre el desembre de 2011. Amb un aforament de 800 butaques, també s'ofereixen preus econòmics (entrades a 3,5 euros). I des de fa unes setmanes també ofereixen actuacions en directe (d'un pianiste o un grup de guitarra i percussió) que també volen consolidar. levante-emv valencia