La regidora de Cultura de l'Ajuntament de València, María Irene Beneyto, va presidir ahir el lliurament dels XIX Premis Literaris Ciutat de València 2012, que enguany han guanyat els escriptors Elena Torres, amb el poemari Fragil, i Jovi Lozano-Seser, amb la novel·la Últimes existències.

Beneyto va incidir en la qualitat de les obres premiades i en el caràcter especial d'aquesta edició, en la qual "per primera vegada en els vint-i-nou anys d'història del certamen, una dona aconsegueix el premi de poesia en castellà".

L'edil també va expressar la seua satisfacció "pel prestigi, l'interès i la consolidació d'aquesta convocatòria literària, de la qual són creditors autors de la talla de Vicente Muñoz Pueyes, Fernanda Zabala, Pedro J. de la Peña o Xavier Casp, entre uns altres, i que queda reflectit en l'important nombre d'obres que han optat a ells".

Els llibres ja estan publicats

El premi Vicente de Gaos, de poesia en castellà, té una dotació econòmica de 8.000 euros i s'hi han presentat 148 escrits, mentre que el premi Constantí Llombart, de narrativa en valencià, està dotat amb 12.000 euros, i s'hi han presentat 24 obres. Ambdós llibres ja es troben publicats.