El grup de teatre Àgora de Carcaixent va guanyar el primer premi de la XXX edició del Concurs de Teatre Vila de Mislata: el primer premi al millor espectacle per la seua representació d'El mussol i la gata. A més, Silvia Valero, d' Àgora, també va guanyar el premi a la millor actriu.

Era una de les favorites perquè va aconseguir cinc nominacions, però qualsevol de les cinc companyies que optaven a guanyar el certamen podria haver-lo fet, ja que ha sigut l'edició més igualada dels últims temps.

L'Escola Municipal de Teatre de Silla -la que més premis acumula en la història del concurs- va tornar a triomfar amb un segon premi per l'obra Jocs de massacre i el premi a la millor direcció, per a Ramón Moreno i Amparo Pedregal. El tercer premi va ser per al grup Emmascarats-Teatre de València, amb la representació de Casament a la força. També va conseguir el guardó al millor actor, que va ser per a Carlos Ruiz.

A part dels tres premis principals, el jurat concedeix també un accèsit, que enguany ha anat a parar a la companyia L'Esglai-Teatre de Quart de Poblet, per l'obra Còmplices, premiada a més en la categoria de millor actriu de repartiment, per a Carmen Golfe.

Un any més, el veredicte del jurat no ha coincidit amb el del públic i ha estat lEsglai -fóra del podi final- la representació preferida dels espectadors del certamen.

La cerimònia de lliurament de premis es va celebrar dijous a la nit al teatre del Centre Cultural, en una cerimònia presidida per l'alcalde de Mislata, Carlos Fernández Bielsa, i la regidora de Cultura, *epi Luján. Abans dels premis, el públic va gaudir de valent amb la representació de Show Cost, una producció de L'Horta-Teatre dirigida per Roberto García i protagonitzada per Alfred Picó.

Igual que ja va ocórrer amb les nominacions, la igualtat d'enguany ha propiciat que els11 guardons i els quasi 10.000? amb els quals estan dotats s'hagen repartit entre sis de les deu que participaven en el concurs.