Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Ja està tot a punt per a la Champions de Llargues

Godelleta, impulsora del torneig, será la seu amb els millors equips europeus - Han confirmat la seua presència el campió francés i italià

El 22 de novembre de 2011 es jugava la primera jornada de la fase final de la I Champions League de Llargues. Es feia de manera espectacular, a Pamplona, la capital per excel·lència del joc de pilota basca. El joc a Llarg, recuperava el seu espai en les entranyes de la història de la pilota, digne hereu del Bot Luzea.

El Diario de Navarra publicava a tota pàgina: «La pelota se hace en la calle», recordant l'origen dels seus jocs directes. Apostava la publicació perquè eixa variant «llegaba para quedarse» I així ha sigut. La pilota a llarg s'ha recuperat segurament de forma definitiva en diverses comarques euskaldunas, amb els seus jocs de Laxoa, Rebote i Bot Luzea. S'ha consolidat la lliga basca d'esta especialitat i la selecció basca estarà en el pròxim mundial de Colòmbia.

Tot va nàixer en el Museu de la Galotxa de Godelleta, en la primavera d'aquell 2011, amb una reunió de delegats de les distintes federacions europees. La Societat Pilotari de Godelleta, una vegada més, impulsava un torneig innovador que, amb totes les dificultats que es vullguen, arriba a la seua sèptima edició consecutiva. Hem vist finals a Pamplona, en la plaça de l'Ajuntament de València, en places belgues, en l'històric carrer major d'Alfara del Patriarca, i en la mateixa Donostia. Enguany, la seu de la competició es trasllada a una xicoteta població de apenes dos mil habitants, al si d'un club modest que sense apenes recursos ha de fer front a un esdeveniment d'esta envergadura.

Han confirmat la seua presència els dos millors equips belgues, Kersken, Thielain, el campió francés, Maubeuge i el campió italià, procedent de La Tosca, Scalvaia. Ells, junt amb els valencians de Benidorm, Agost, El Campello i l'amfitrió, Godelleta afrontaran este repte esportiu i organitzatiu. Serà els dies, 5, 6 i 7 d'octubre.

El calendari definitiu es donarà a conéixer esta próxima setmana. Ahir, en el primer acte oficial d'este torneig, emmarcat dins del 50 aniversari del club es va procedir a la firma de col.laboració entre Caixa Popular i la Societat Pilotari. La cooperativa valenciana de crèdit passa a ser patrocinadora oficial del club i co-patrocinadora de la Champions. Una aposta més de Caixa Popular, en el seu històric i fidel suport al la promoció de la pilota valenciana. Són diversos els clubs que reben el seu suport, així com diverses competicions federatives de promoció. Ara, també ho fa amb la Champions de Llargues.

Compartir el artículo

stats